Histoire

Français

·         1961 – 1975 : Edmond Eckelmans start met het ontwikkelen van appartementsgebouw in centrum Genk die nog steeds toonaangevende iconen zijn in het Genkse straatbeeld.

·         1968 : Edmond Eckelmans ontwikkelt de eerste van vele Campus Irena’s. Hij zag het gat in de markt in kwalitatieve studentenlogementen die in handen waren van private investeerders. Hij bood een alternatief voor de muffe bovenkamers, omgevormd tot ‘koten’ in de woning van de kotbaas. In plaats daarvan kregen de huurders mooie moderne en volledig uitgeruste studio’s met inwonende conciërge voor het geval er problemen of overlast was.

·         1969 : Door de twisten in Leuven tussen da franstalige- en de nederlandstalige onderdelen van de universiteit werd het systeem van solidariteit ontwikkeld dat nog steeds bekend staat als verhuurpool. Een schitterend principe waar we nog steeds de trotse grondlegger van zijn. Het principe is zo simpel als het geniaal is: Door de grote hoeveelheid studentenstudio’s in het project worden de niet ontvangen huren verdeeld tussen alle eigenaars. Hierdoor krijgt elke eigenaar automatisch zijn huurinkomen ook al zou zijn studio niet verhuurd zijn.

·         1974 : Bij het afsplitsen van het Franstalige deel van de Universiteit van Leuven werd er gewerkt aan een nieuw alternatief voor Leuven, zijnde Louvain-La-Neuve waarbij de groep Eckelmans op vraag van de UCL mee op de kar spring om mee te werken aan deze nieuwe studentenstad. Het gevolg hiervan was de 2e telg van de campus Irena-familie.

·         1979 - 1992 : Op vraag van de UCL-afdeling Brussel werd de site Campus Irena- Woluwé en Alma opgetrokken rond het universitair hospitaal te Sint-Lambrechts-Woluwe. Tevens wordt in het centrum van Gent een industrieel gebouw omgevormd tot Campus Irena Gent met in totaal 103 eenheden bestaande uit studentenstudio’s en kleine appartementjes.

·         1985 – 1990 : In Heverlee wordt de standingvolle groep van gebouwen Hertogenpark ontwikkeld. Een tijdloze architectuur gecombineerd met een zeer hoge graad van woonkwaliteit.

·         1993 : Gezien er in deze periode een groot tekort was aan kwalitatieve studentenlogementen in centrum Brussel wordt Campus Irena V in Elsene opgetrokken op grond van de ULB. Hetzelfde jaar wordt ook Baron Seutin ingelijfd wat een studentenproject van ongeveer 200 studentenstudio’s vlak naast het unversitair ziekenhuis Erasme van Anderlecht gelegen is.

·         1995 : Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag voor luxe-appartementen in Louvain – La-Neuve wordt residentie Gérardine opgetokken, bestaande uit 2- tot 3-slaapkamerappartementen op AAA-locatie aan het meer.

·         1999 : Nog een voorbeeld van standingvolle gebouwen aan betaalbare prijzen is residentie Plaza-park te Heverlee: 72 appartementen op een boogscheut van zowel Centrum Leven als Meerdaal Woud.

·         2002 : In Louvain-La-Neuve wordt het centrum Le Clairvaux opgetrokken met 4000m² commerciële ruimte

·         2007 : Als kers op de taart wordt in Sint-Lambrechts-Woluwe Residentie Squaire Hanse opgetrokken dat al een baken van standing uitkijkt over Woluwe.

·         2008 : Lancering van Residentie Ladeuze te Louvain-La-Neuve: Een vernieuwend project met studentenhuisvesting in het centrum.

·         2008 - 2012 : Als eerste Project van Dirk en Koen Eckelmans wordt Residentie Prinsenhof te Wilsele opgetrokken dat ruime en tevens betaalbare appartementen behelst zonder in te boeten op de kwaliteit van de materialen.

·         2011 : Residentie Evaya in Centrum Leuven was weer een innovatief project dat een standskanker van Leuven omvormde tot een prachtige woongebied, bestaande uit een appartementsgebouw  van 46 eenheden en een woonerf van 12 ruime stadswoningen en een commerciële ruimte.
Opening van Residetie Lovano: Een veelzijdig project van 8000m² met een polykliniek, studentenwoningen, businessflats en co-housingappartementen voor studenten.

 

·         2013 : inhuldiging van het project Campus Meuse in Luik met bijhorend beheerkantoor.