Residentie Square Hanse, St.-Lambrechts-Woluwe

Dit is een nieuwbouwproject van 8.000 m², verdeeld over 5 verdiepingen. Het project bestaat uit studio's, loftappartementen, appartementen voor meerdere studenten, traditionele appartementen, en kantoren. Elk appartement beschikt over een kelder en een parkeerplaats onder het gebouw. Er is 2.500 m² parking voorzien over 2 verdiepingen.

Concreet betekent dit:

  • 44 studio's van +/- 25 m²
  • 1 appartement voor meerdere studenten, met 2 slaapkamers
  • 4 appartementen voor meerdere studenten, met 4 slaapkamers
  • 31 traditionele appartementen en lofts, met 1 tot 3 slaapkamers
  • 7 duplexappartementen, met 2 tot 4 slaapkamers
  • + 350 m² kantoorruimte en 1 duplex van + 450 m²

Elk type woning heeft zijn eigen ingang: een ingang voor de studio's en gemeenschappelijke delen (bedoeld voor de studenten van de UCL, personeel van het universitaire ziekenhuis, enz.), een andere voor de appartementen en duplexen, en een derde voor de publieke delen (kantoren).

Hedendaagse architectuur

  • de residentie staat voor harmonie: het lijnenspel van de bakstenen is perfect in evenwicht met dat van de ramen en de balustrades
  • het gebouw oogt helder en licht dankzij de ramen, die een prachtig uitzicht bieden, en dankzij de grote terrassen
  • de geveltop waarin de duplexen gevestigd zijn is opzettelijk smal en staat wat naar achteren om een luchtig effect te bekomen en om de terrassen van de duplexen tot hun recht te laten komen
  • ook het kleurenpalet is weldoordacht: de kleuren van het geverfde hout, de bakstenen en het architectonisch beton sluiten mooi bij elkaar aan