Historiek

·         1961 - 1975: Edmond Eckelmans start met het ontwikkelen van appartementsgebouwen in centrum Genk, die tot op heden nog steeds toonaangevende iconen in het Genkse straatbeeld zijn.

·         1968: Edmond Eckelmans ontwikkelt de eerste van vele Campussen Irena. Hij biedt daarmee een alternatief voor de muffe bovenkamers, omgevormd tot ‘koten’, in de woning van de kotbaas. In plaats van die koten krijgen zijn huurders mooie, moderne en volledig uitgeruste studio’s met inwonende conciërge om alles tot in de puntjes te regelen. Kwalitatieve studentenhuisvesting in handen van private investeerders blijkt een gat in de markt te zijn.

·         1969: Door de twisten tussen het Franstalige en het Nederlandstalige deel van de Leuvense universiteit wordt een systeem van solidariteit ontwikkeld dat nog steeds bekend staat als 'verhuurpool'. Een schitterend principe waar we de trotse grondleggers van zijn. Het principe is even simpel als het ingenieus is: door de grote hoeveelheid studentenstudio’s in een project kunnen de niet-ontvangen huurgelden verdeeld worden tussen alle eigenaars. Hierdoor krijgt elke eigenaar altijd zijn huurinkomsten, ook al is zijn studio op dat ogenblik niet verhuurd.

·         1974: Bij het afsplitsen van het Franstalige deel van de universiteit van Leuven wordt er gewerkt aan een alternatief voor Leuven, zijnde Louvain-la-Neuve. Op vraag van de UCL springt de groep Eckelmans mee op de kar in de ontwikkeling ervan. De groep start met de bouw van verblijfsmogelijkheden in de nieuwe studentenstad en zodoende wordt de 2de telg van de Campus-Irenafamilie geboren.

·         1979 - 1992: Op vraag van de UCL-afdeling Brussel worden de sites Campus Irena Woluwé en Alma opgetrokken rond het universitair ziekenhuis in Sint-Lambrechts-Woluwe. Ook wordt in het centrum van Gent een industrieel gebouw omgevormd tot Campus Irena Gent met in totaal 105 eenheden die bestaan uit studentenstudio’s en kleine appartementjes.

·         1985 - 1990: In Heverlee wordt de klassevolle groep gebouwen Hertogenpark ontwikkeld. We combineren een tijdloze architectuur met een bijzonder goede woonkwaliteit.

·         1993: Aangezien er in deze periode een groot tekort is aan kwalitatieve studentenhuisvesting in centrum Brussel, wordt Campus Irena V in Elsene opgetrokken op een terrein van de ULB. Datzelfde jaar wordt ook Baron Seutin ingelijfd, wat een studentenproject van ongeveer 200 studentenstudio’s vlak naast het Erasmus Ziekenhuis in Anderlecht is.

·         1995: Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar luxe appartementen in Louvain-la-Neuve, bouwen we Residentie Gérardine die bestaat uit 2- tot 3-slaapkamerappartementen op AAA-locatie aan het meer.

·         1999: Nog een voorbeeld van klassevolle gebouwen aan betaalbare prijzen is residentie Plazapark in Heverlee: 72 appartementen op een boogscheut van zowel centrum Leuven als Meerdaal Woud.

·         2002: In Louvain-la-Neuve wordt het centrum Le Clairvaux gebouwd, met 4.000 m² commerciële ruimte.

·         2004: In Sint-Lambrechts-Woluwe wordt Residentie Square Hanse opgetrokken die uitkijkt over Woluwe en die van heel wat aanzien geniet.

·         2008: Lancering van Residentie Ladeuze in Louvain-la-Neuve: een vernieuwend project van studentenhuisvesting in het centrum van de stad.

·         2008 - 2012: Als eerste project van Dirk en Koen Eckelmans wordt Residentie Prinsenhof in Wilsele opgetrokken, dat ruime en betaalbare appartementen omvat zonder in te boeten op de kwaliteit van de materialen.

2011: Residentie Evaya in centrum Leuven is een innovatief project dat een stadskanker van Leuven omvormt tot een prachtig woongebied dat bestaat uit een appartementsgebouw van 46 eenheden, een woonerf van 12 ruime stadswoningen en een commerciële ruimte.
Opening van Residentie Lovano: een veelzijdig project van 8.000 m² met een polykliniek, studentenwoningen, business flats en cohousingappartementen voor studenten.

2013: Inhuldiging van het project Campus Meuse in Luik met bijbehorend beheerkantoor.

2015: In de rustige Hertogstraat in Heverlee wordt de Residentie Karuna opgeleverd. Het gaat om een modern nieuwbouwproject bestaande uit 17 appartementen, 8 autostaanplaatsen en 15 garageboxen. De focus ligt ook hier op duurzaamheid en een hoge afwerkingsgraad.
In Elsene wordt Campus Irena V Extension plechtig ingehuldigd. Deze studentenresidentie bestaat uit 296 studentenstudio's en biedt een antwoord op het grote tekort aan betaalbare studentenhuisvesting. Bovendien biedt ze de uitstekende kwaliteit waar Campus Irena voor bekend is.

2017: Start van de bouw van het Project Casalta in Tervuren. Dit stadsontwikkelingsproject zorgt voor een mooie combinatie van wonen, winkelen en parkeren in het centrum van Tervuren. Het verloederde binnengebied tussen de Melijndreef, de Brusselsesteenweg, de Pootestraat en de Broekstraat krijgt een nieuwe boost dankzij een aantrekkelijk belevingsplein dat meer ademruimte geeft aan het museum Hof van Melijn.