Evaya, Leuven

Evaya is een uniek woonproject in het hart van Leuven dat een bijzondere aandacht schenkt aan het comfort van de bewoners en de integratie in de omgeving. Het project bestaat uit een appartementsgebouw van 47 appartementen en 12 trendy rijwoningen rond een gezellig binnenplein. 

 

Comfortabel wonen

Het appartementsgebouw heeft een ruime keuze aan appartementen met 1 tot 3 slaapkamers. De gelijkvloerse appartementen beschikken over een privétuin en de bovenliggende over een ruim terras. In het project zijn ook een ondergrondse parkeergarage en kelders voorzien.

De rijwoningen sluiten qua architectuur perfect aan bij het appartementsgebouw. De indeling van elke woning is flexibel waardoor er rekening kan worden gehouden met de wensen van de bewoners zelf. Voor het comfort werd ook voldaan aan de strengste eisen op gebied van akoestiek en binnenklimaat. Bovendien heeft elke woning een mooie stadstuin.

Ook de ligging biedt puur gemak: op wandelafstand van het historisch centrum en de winkelstraten, en met vlotte trein- en busverbindingen dankzij het nabijgelegen station. Wonen in de stad was nog nooit zo aangenaam.

Integratie in de omgeving

Het ontwerp bestaat uit een hoog (appartementen) en een laag (woningen) volume. Het hoge volume heeft een gelijkaardige schaal als het naburige appartementsgebouw in de Minckelerstraat; het lage volume sluit aan bij de kleinschalige bebouwing van de Sint-Maartensstraat. Tussen het hoge en het lage volume ligt het binnenplein dat ondanks zijn privatief karakter een publieke uitstraling heeft gekregen. Beide volumes worden verbonden door een voetgangers- en fietsersroute die een schakel zal vormen tussen de omliggende straten. Dankzij die route kan het project geïntegreerd worden in het grotere plan voor de ontwikkeling van de Vaartkom die nu in volle bloei is.